Svatý jan pod skalou

Svatý jan pod skalou – Nær Karlstejn

På en forlænget weekendtur til Prag, besluttede vi os for at udforske Tjekkiets vandreruter. Vi havde læst hjemmefra om et område nær Karlstejn, med fine vandreruter med skov og klippesider, som ville ende på det højeste punkt på toppen af svatý jan pod skalou.  

En hel dags udflugt

Vi stod op en tidlig morgen, pakkede rygsækken og begav os afsted mod Karlstejn som ligger sydvest for Prag. Dagen forinden havde vi handlet ind i det lokale supermarked, så vi havde mad og vand med til turen. Vi har havde fundet ud af der gik et tog fra Prags hovedbanegård og ud til Karlstejn. Så klokken 9.00, sad vi i toget med vores morgenkaffe, på vej mod nye eventyrer i den Tjekkiske natur            .

Efter en lille time kørte toget ind på Karlstejn station. Vores vandretur startede i Karlstejns fine gamle gader, med det meget smukke og historiske Karlstejn Slot lige fremme for os. Den tjekkiske natur tog sig godt ud – vejret var koldt, men mildt og solen skinnede fra en skyfri himmel.

 

 

 

Ruten gennem skoven

Vandreturen førte os direkte forbi Karlstejn slot, så vi gik naturligvis ind på slottet og oplevede det indefra og den smukke udsigt ud over skoven.

Fra slotsmuren var der en åbning ud til skoven med skilte og vandreruter markeret, så her startede turen ind igennem skoven. Gode stier og nemme rutemarkeringer hele turen. Vandreruten igennem solen bød både på vinter og forår. Nogle steder var der stadig sne på buske og træer og andre steder var foråret begyndt at spire, det var en utrolig smuk dag og en GOD vandretur igennem skoven.
-Dog blev det sidste stykke til toppen lidt mere stejlt og hårdt.  Da vi stod på toppen målte vi højdemeteren til at være 411, 73 m. 

Da vi nåede toppen var det et ubeskriveligt syn som mødte os – Klart en tur som vi kan anbefale. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.