Test: Asivik Adventure 2 telt

Asivik Adventure 2

Asivik Adventure 2

Asivik Adventure 2
7.6

Vægt / volumen

4.9 /10

Opsætning / brugervenlighed

8.8 /10

Detaljer

6.6 /10

Anvendelighed

7.9 /10

Helhedsindtryk

7.8 /10

Værdi for pengene

9.4 /10

Det var godt

 • 2x apsis / indgange
 • Flot design
 • Simpel opsætning
 • Værdi for pengene
 • Kan stå uden brug af barduner/pløkker
 • Pakkepose med kompression

Det var knap så godt

 • Vægt
 • Ydertelt mangler længde - fugtproblemer
 • Opsætning af indertelt først (skidt i regnvejr)
 • Savner H-konstruktion på stængerne
 • Invendige mål snyder - pladsen er trang

Test af Asivik Adventure 2 telt fra Spejdersport

Asivik er Spejdersports eget inhouse brand. Kendetegnende for det er (meget) værdi for pengene – det gør sig også gældende ved Asivik Adventure 2.

Forud for testen
Asivik Adventure 2
Asivik Adventure 2

Vi testede Asivik Adventure 2 på en weekendtur til Söderåsen Nationalpark. Det er et klassisk kuppeltelt med to indgange/apsis. Vægten på 2.779g (kontrolvejet) er bestemt i den høje ende for et 2 personers telt (med næsten 1,4 kg/person), men omvendt er det acceptabelt, når man ser på teltets pris (vejl. udsalgspris 1.499 kr).

Opsætningen af teltet er ligetil – man kan uden problemer gøre det alene. Inderteltet rejses først, hvilket er et problem i regnvejr, da inderteltet således når at blive vådt inden yderteltet kommer på. Her foretrækker jeg telte, hvor både inder- og ydertelt rejses samtidigt (eller ydertelt først). Vi havde lidt presenning med til at lægge i apsis, så ikke rygsække og andet udstyr trak fugt.

Indvendige mål

Først vil jeg lige starte med liggemålene, som i følge Spejdersport er 224 x 164 cm på Asivik Adventure 2.

Asivik Adventure 2 - indvendige mål
Asivik Adventure 2 – indvendige mål

Det er i høj grad optimistiske mål – de skal ganske vist nok passe, men det er helt ud til hjørnerne, hvor indvendig højde måske er 5 cm. Da teltet er standard to-stangskryds, så er siderne på teltet forholdsvis skrå – derfor går der hurtigt 20-30 cm fra i længden, da man umuligt kan ligge på de cm med hverken hoved eller fødder. Jeg havde problemer med mit Thermarest Neo Air Trekker Large liggeunderlag. Den øverste og nederste del af min sovepose blev våd, fordi der simpelthen ikke var plads nok i længden. I 12-15 cm højde er det reelle liggemål på langs nok nærmere 190 cm.

Opsætning

Asivik Adventure 2 er nemt at slå op. Én person kan gøre det alene. Inderteltet lægges ud og fastgøres med pløkker i de fire hjørner. Dernæst samles stængerne og sættes i hjørnerne. Inderteltet klikkes på stængerne. Yderteltet lægges på og fæstnes til inderteltet med velcro. Til slut spændes barduner og apsis ud. Det hele er klaret på 5 min. En enkelt ting jeg savner, er muligheden for at tilkøbe et footprint.

Problemer

Yderteltet dækker ikke hele inderteltet. Det resulterede i en våd sovepose i fodenden (og vi havde ingen regn i løbet af natten). Når duggen lægger sig og man rammer inderteltet indvendigt, trækker fugten igennem. Det var især et problem, fordi det indvendige reelle liggemål nærmere var 190 cm (i liggehøjde). Med mine 186 cm så var det uundgåeligt ikke at ramme inderteltet i enten hoved- eller fodende. Jeg har efterfølgende skrevet til Spejdersport vedr. denne “design-brøler” – her er deres svar:

“Der er flere grunde til at oversejlet ikke går helt ned; dels for at spare på vægten og dels for at skabe buen på oversejlet, den giver mulighed for at skabe bedre spænd i oversejlet – så det ikke hænger ned på inderteltet, når duggen er faldet.”

Jeg havde nok foretrukket de ekstra gram frem for våde fødder.

Asivik Adventure 2 - problem med ydertelt
Asivik Adventure 2 – problem med ydertelt
Helhedsindtryk

Asivik Adventure 2 er, til trods for ovennævnte design-brøler, et glimrende telt. Til prisen har jeg svært ved at finde nogle reelle konkurrenter. Kvaliteten er udmærket omend nogle af syningerne ikke var afsluttet så flot. Man får to indgange med apsis, som faktisk er forholdsvis rummelige. Samtidig er det gode ved de fleste kuppeltelte, at de kan stå uden brug af barduner/pløkker (dog skal apsis spændes ud). Det er en fordel, hvis du bruger det på et meget hårdt underlag fx klippesten eller asfalt.

Konklusion

Asivik Adventure 2 er et glimrende telt til prisen. Det er i den tunge ende, hvis det skal med i rygsækken – men til den pris, må man gå på kompromis med noget (hvilket som regel er vægten). Teltet har en designfejl (i min optik). Er man over 180 cm, så vil jeg vurdere, at det vil blive et problem, da overteltet ikke dækker hele inderteltet. Kan du leve med dette, så får du utrolig meget telt for pengene. For mig endte det desværre med at blive en “deal-breaker”. Jeg solgte teltet kort tid efter.

Et alternativ til Asivik Adventure 2 kunne være The North Face Talus 3. Forholdvis samme liggemål, apsis og vægt. Til gengæld medfølger der footprint til Talus 3 og det har gear loft, H-konstruktion og yderteltet dækker hele inderteltet. The North Face Talus 3 er ca. 500 kr. dyrere end Asivik Adventure 2 – i min optik er de 500 kr. givet godt ud.

Det savner vi
 • At yderteltet dækker hele inderteltet, så fugtproblemer mindskes
 • Realistiske indvendige liggemål
 • H-konstruktion på stængerne (= større areal i siddehøjde)
 • Mulighed for tilkøb af footprint (underlag til teltet, så man beskytter bunden samt får bund i apsis)
 • Gear loft (til fx fugtigt tøj eller udstyr man gerne vil have inden for rækkevidde)
 • Bedre pløkker