Glenfinnan viadukten

Harry Potter paradis

Efter en god nats søvn i Fort William drog vi mod Isle of Skye via Mallaig (færge). På vejen mod Mallaig ad A830, havde vi planlagt at se Glenfinnan viadukten, som vel bedst er kendt fra Harry Potter filmene (Hogwarts Express).

Glenfinnan viadukten nedefra
Glenfinnan viadukten (set nedefra)

Da vi ankom til Glenfinnan, var alle parkeringspladser optaget. Vi endte med at holde på hovedvejen mellem den store parkeringsplads og Glenfinnan station. Oprindeligt ville vi egentlig bare se viadukten og så køre videre. Vi gik mod viadukten og heldigvis havde vi taget skaljakke og bukser med – kort efter vi forlod bilen, begyndte det at regne. Vi fik hurtigt taget bukserne på og sat regnslaget på rygsækken. Vores Solomon trailsko var ikke lige beregnet til (voldsom) nedbør, men det var, hvad vi nu havde med.

Glenfinnan viaduct
De anlagte vandrestier

Til trods for den fyldte parkeringsplads var der ikke mange turister at se, heldigvis. Vi fandt en markeret rute, som gik fra viadukten og mod Glenfinnan station. Der var ingen informationstavler omkring ruten, men på min app (MotionX) kunne vi se, at den gik ned til Glenfinnan station. Vi besluttede at gå turen, selvom vejret ikke var blevet bedre. De små 3 km gik op og ned, gennem lyng og over et lille vandløb. Stierne var gode og der var flere gode udsigtssteder til både Glenfinnan viadukten og Loch Shiel. Samtidig var der udsigt til bjergtoppe på alle sider (bl.a. Beinn an Tuim, Meall a’ Bhainne og Sgor nan Cearc) – virkelig flot udsigt (også i diset vejr). Sværhedsgraden var lav og det var et fint første møde med, hvad den skotske natur havde at byde på.

Loch Shiel
Udsigt til Loch Shiel

Glenfinnan er bestemt et besøg værd, især hvis du har set Harry Potter. Der er masser af muligheder for korte og forholdsvis lette ture i terrænet, både på anlagte stier eller off-trail. Afsæt minimum en times tid til området – den får du hurtigt brug. Næste gang påtænker vi at gå længere ind mod nord og følge River Finnan.

Anbefalet udstyr:
  • Skaljakke
  • Regnbukser
  • Rygsæk til vand og snacks