Söderåsens Nationalpark

På bare få timers kørsel fra København kan du komme til Nordeuropas største naturskov. Vi har besøgt parken flere gange og hver gang fået en ny oplevelse med hjem i rygsækken. Vi har været der på alle årstider og hver gang har det været fantastisk.

img_0442

Parken har fire vandreruter som hver er markeret med sin farve og har forskellige længder fra 800 meter til 14 km (fra Klåveröd til Röstånga).

 

En af vandreruterne går ind langs Skärån i en dyb sprækkedal med høje skrænter på begge sider. Her kan du efter 2 km og en 90 meter stigning komme op til den mest fantastiske udsigt over det skånske landskab fra Kopperhatten.  Ellers går alle vandreruterne ind igennem national parkens utrolige smukke skove på stier hvor terrænet variere hele tiden.

 

img_0668Overnatningsmulighederne er gode og mange. Der er flere shelterpladser og hytter som er gratis at overnatte i. Man kan overnatte ved Liagården i hyttte som har plads til 19 personer, i shelter eller ved at medbringe telt. Den anden mulighed er ved Dahlsberg, også i hytte som har plads til 30 personer og ellers i telt.

 

 

img_0673